Unge kunder sier at de trenger økonomisk rådgivning - og det skal de få.

Du kan derfor dra nytte av konseptet vi har utviklet for deg. Når du som ung skal ta over ansvaret for egen økonomi er det mange ting du trenger å vite. Da er det fint å få svar på spørsmål som du har eller få høre om det du trenger å vite. Siden det snakkes lite om personlig økonomi på skolen, varierer kunnskapen om personlig økonomi.  

Du får en egen rådgiver i banken. Du inviteres til et møte i banken for å ta en gjennomgang av din økonomi. Her er det flere gode tips å få med seg.

Du inviteres på nytt igjen når du er mellom 21-25 år. Det skjer store forandringer i økonomien din i alderen 18-25 år, og det er store forskjeller på unges økonomiske situasjon. Kanskje du studerer og lever av studielån eller kanskje du er i full jobb og tjener gode penger? Kanskje bor du hjemme hos foreldrene dine eller kanskje har du flyttet for seg selv i leid eller eid bolig?

Vil du unngå å få økonomiske problemer tidlig? En undersøkelse om betalingsvaner blant unge, utført på vegne av Lindorff i 2017, viser at 27 % i aldersgruppen under 30 år sier at de kjøper varer og tjenester de ikke har råd tid. Det viser også at nesten en tredjedel har opplevd å få inkassovarsel. Kunnskap hindrer deg å havne i en slik situasjon.

På møte i banken blir flere tema gjennomgått og du får blant annet svar på:

  • Hvordan vil et budsjett se ut for din del?
  • Hvilken betalingsmåte er best for deg?
  • Hvorfor bør du benytte deg av boligsparing for unge (BSU)?
  • Hvorfor er det viktig at du unngår inkasso og betalingsanmerkninger?

Du får gode råd - det er opp til deg om du ønsker å lytte!

 

Hvis du ønsker en prat med rådgiveren din, kan du kontakte oss på sms eller e-post. 

 

Ønsker du å bli kunde hos en bank som tar vare på de unge kundene? Send en e-post til post@nidaros-sparebank.no