Vi har utviklet et eget konsept for unge. Når du som ung skal ta ansvar over egen økonomi er det mange ting du trenger å vite. Det viser seg å være store forskjeller i kunnskap om personlig økonomi blant unge.

Alle våre unge kunder har en egen, personlig rådgiver i banken. Du inviteres til et møte i banken for å ta en gjennomgang av din økonomi. Her er det mange gode tips å få med seg.

Du inviteres på nytt igjen når du er mellom 21-25 år. Det skjer gjerne store forandringer når man er i alderen 18-25 år og det er store forskjeller på unges økonomiske situasjon. Noen studerer og lever av studielån mens andre er i full jobb og tjener gode penger. Noen bor hjemme hos foreldrene, mens andre har flyttet for seg selv i leid eller eid bolig.

En stor andel av unge mennesker får økonomiske problemer tidlig. En undersøkelse som omhandler betalingsvaner blant unge, utført på vegne av Lindorff i 2017, viser at 27 % i aldersgruppen under 30 år sier at de kjøper varer og tjenester de ikke har råd tid. Det viser også at nesten en tredjedel har opplevd å få inkassovarsel. Vi tror at kunnskap hindrer unge å havne i en slik situasjon.

Vi gjennomgår flere tema som for eksempel betaling og sparing og du får blant annet svar på:

  • Hvordan vil et budsjett se ut for din del?
  • Hvilken betalingsmåte er best?
  • Hvorfor er det så smart med boligsparing for unge (BSU)?
  • Hvorfor er det viktig å unngå inkasso og betalingsanmerkninger?

Vi har mange gode råd å gi - det er opp til deg om du ønsker å lytte!

 

Dersom du ønsker en prat med rådgiveren din, kan du kontakte oss på sms, e-post eller send en henvendelse på bankens Messenger: