Vi har tatt en prat med noen av våre kunder som har vært innom oss på rådgivningsmøter de siste ukene. Møt John Ingar Sundstrøm. Han er 23 år og har vært kunde hos oss siden han var barn.

Hvorfor har du valgt å bruke lokalbanken?

Jeg har vært kunde hos dere i Nidaros Sparebank siden jeg var liten og er fornøyd med det.

Hva er du fornøyd med?

Som lokalbank er Nidaros Sparebank en bank det er lett å komme i kontakt med. Jeg og min rådgiver kjenner hverandre godt, så om det er noe er det bare å ringe, jeg slipper kø! Det er også veldig bra at rådgivere tar kontakt for å informere om tilbud og løsninger som kan være aktuelle.

Hva snakket dere om på møte om økonomien din?

På møtet gikk vi sammen gjennom økonomi og muligheter, og hva som lønner seg å komme i gang med som ung. Vi var innom tema som: 

  • Sparing til egen bolig og viktigheten av å spare i BSU. Denne fyller jeg opp hvert år. Ellers snakket vi om andre spareformer som sparing i fond. Det var interessant å se hvordan små månedlige beløp kan vokse seg store over tid.
  • Vi gikk gjennom mine forsikringer både på bil, reise, men også på det viktigste av alt – hvordan sikre seg ved å unngå store økonomiske tap om noe skulle skje med meg eller bli langvarig syk.
  • Vi snakket også om kredittkort – at det er lurt når man er ute å reiser eller handler på nettet.

Du er en drømmekunde for oss og det er så kult at du som ung allerede har god kontroll på økonomien din. Hva fikk deg til å tenke på det?

Jeg vet hvilket liv jeg vil leve og da må jeg jobbe for det. Det må  jeg selv ta ansvar for! Etter at jeg begynte å jobbe og fikk fast lønn så jeg nytten av å ikke bruke opp alt på en gang, men heller sette av til sparing og min egen fremtid.

Er det noe du savner i bankens oppfølging av deg som ung?

Jeg er superfornøyd med bankens oppfølging, som sagt liker jeg at dere tar kontakt og informerer meg om mulighetene.